Christina Lindström

Ti blogg

Född: 1972

Debuterar med: Ungdomsboken Hälsningar från havets botten (B.Wahlströms förlag) i maj 2015. I juni kommer jag på samma förlag också ut med Leo och klumpen i magen, den första barnboken i en lättläst serie.

Bor: I Uddevalla med man och två osnutna söner.

Bakgrund: Född i Umeå. Började skriva för Västerbottens-Kuriren vid tolv års ålder och skrev under tonåren för en rad tidningar. Bott i USA i flera omgångar. Arbetar som svensk- och engelsklärare på Teknikprogrammet vid Uddevalla gymnasieskola.

Intressen: Böcker, politik, löpning och musik. Spela rundpingis i vardagsrummet.  Dricka Corona med lime i och försöka definiera och styra upp det goda samhället. Är ökänt dålig på att laga mat. (En gång bränt upp en bakvante. Lagat pumpasoppa utan pumpa. Omedvetet bakat in en kapsyl i en fralla.)

Läser helst: Joyce Carol Oates, Margaret Atwood, Jonathan Franzén, Alice Munro, Chimamanda Ngozi Adichie, Donna Tartt, Hjalmar Söderberg, Lena Andersson och Bengt Ohlsson. Bland ungdomsförfattarna är jag svag för Suzanne Collins, John Green, Martin Zusak och Jenny Jägerfeld. Gillar barnböcker av Pija Lindenbaum och Ulf Stark. Sträckläste med dunkande hjärta Expeditionen av Bea Uusma och 438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye.

Bidrag till Debutantbloggen: Kommer troligen att skriva en del om min bångstyriga, roliga, månghövdade, brutalt ärliga resursbank. En ung kille är huvudpersonen i sex av de manus jag har fått antagna. Det är intressant eftersom jag själv egentligen är en äldre dam som aldrig ens har sprängt ett sketet kärnkraftverk i dataspelet Battlefield 4. Söner och elever (majoriteten av mina elever är killar) bidrar med inspiration, förtroenden, expertis och magskratt .

Jag finns på:  http://christinalindstrom.weebly.com/

På instagram: lindstrom.christina

https://www.adlibris.com/se/sok?q=leo+och+klumpen+i+magen

https://www.adlibris.com/se/bok/halsningar-fran-havets-botten-9789132164705

9 reaktioner på ”Christina Lindström

  1. Jag ser fram emot att få följa dina inlägg här! Få skriver om vanliga saker på ett så ovanligt roligt och intresseväckande sätt som du.

    • Tack så mycket! (Jag kan inte se vilken Paula du är, men har mina misstankar. ;-))

Kommentarer är stängda.