Ida Tidman

IMG_8645

Född: 1989
Debuterar med: Forsdansen kommer ut på Mörkersdottir förlag i augusti och är första delen i en modern fantasytrilogi för unga vuxna. Den skildrar 20-åriga Tova, en egensinnig ung kvinna i en nutida svensk småstad, som snart ska upptäcka att det hon trodde var folksägner i själva verket är en högst verklig värld, dold i den djupa skogen. Innan hon hinner förstå vad som händer, är hon fångad i ett uråldrigt och ödesdigert band med den blodtörstiga och hänsynslösa näcken, och hon blir en bricka i ett spel mellan fientliga makter, samtidigt som hon slits mellan sitt gamla liv och den nya verklighet hon upptäckt.
Bor: Tranås
Bakgrund: Har skrivit och skapat historier under hela mitt liv, men fick den största skolningen som hängiven författare av Harry Potter-fanfiction i tonåren.
Intressen: Utomhusliv, handarbete, downshifting och självförsörjning. Det mesta som är gammalt, såväl hus som folksägner och folkmusik.
Läser helst: Allt från Margit Sandemo till Terry Pratchett.
Bidrag till Debutantbloggen: Mig kommer ni snacka fantasy med. Jag kommer skriva om allt från worldbuilding och dramaturgi till hur man anpassar 1700-talssägner till ett nutida litterärt format. Jag kommer också skriva om mitt favoritfenomen inom litteraturen – FFF (Farlig Förbjuden Förälskelse) och allt som hör därtill.

Finns på: http://idaseskapader.se