Jenny Gromark Wennberg

01_JennyGromarkWennberg_Foto_HenrikBerglund
Foto: Henrik Berglund

Född: 1973

Bor: Stockholm

Debuterar med: Kämpa tjejer! en Storytel Original ljudbokserie. En komedi om 23-åriga Jossan Andersson, en journaliststudent som aldrig tidigare har tränat och fått en praktikplats på det storsäljande hälsomagasinet Fit. Det blir en rejäl utmaning för Jossan eftersom upplagan har börjat dala, redaktionen minimerats och hennes handledare ligger på sjukhus efter att ha gått in i väggen.

Kämpa tjejer! handlar om jakten på följare och det allra senaste inom hälsa och wellness. Om slirande journalistetik och att till varje pris försöka behålla jobbet utan att bli sjukskriven på kuppen.

Bakgrund: Utbildad journalist, copywriter och manusförfattare. Har arbetat i många år som copywriter. När jag var 20 praktiserade jag på en teater i Göteborg och vann Veckorevyns stora novellpristävling. Jag sa kaxigt i vinnarintervjun att jag skulle skriva en roman och söka till Dramatiska Institutet. Men jag gjorde aldrig det. Inte förrän nu, nästan 25 år senare.

Bidrag till bloggen: I september gästbloggade jag om hur du överlever att bli refuserad. Jag vill fortsätta skriva peppande inlägg, berätta om min resa tillbaka till ”det andra skrivandet” efter 20 år som copywriter i reklambranschen och vägen till debuten. Fick chans att debutera via vinsten i tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017. Kommer blogga om hur det är att skriva direkt för ljud och något om att ta de första stegen in i film- och tv-branschen som manusförfattare. 

När jag inte skriver: Hänger jag med Erik, våra två barn och vänner. Överdoserar gärna konst och popkultur. Drivs av nyfikenhet!

Författarförebilder: Margaret Atwood, Gustave Flaubert, Jane Austen och Whit Stillman.

Jag finns även på: Instagram, Facebook och min egen sida.