Kalle Dixelius

Kalle Dixelius, född 22 januari 1974, är journalist och författare.

Han började sin bana som ungdomsreporter på den gratisutdelade tidningen Vallentuna Veckoblad under det tidiga nittiotalet. Sedermera fortsatte han som reporter på den då nystartade tidningen Metro. Därefter antogs han på journalistutbildningen vid Stockholms universitet, JMK, och han gjorde sin praktik på Dagens Nyheter. Efter avslutad praktik erbjöds han plats som musikkritiker på DN:s kulturredaktion. Under perioden 1997-1999 skrev han musikkritik och musikreportage i DN.

Därefter har han arbetat som redaktör för debattsajten Sourze samt som debattredaktör på Aftonbladet. 2004-2008 var han reporter på nyhetsbyrån TT Spektra.

Han har även skrivit en del längre reportage om andra frågor, bland annat om AIDS-epidemin i Kaliningrad och om det bortglömda folket banabanerna på Fiji och Kiribati.

Han arbetar för närvarande som PR-chef på Discovery Channel.

I januari 2009 utkom han med sin debutroman Toffs bok. Med kommentarer av Muham Bentson, som är en dystopisk framtidsskildring av ett Sverige efter katastrofen.

Kuriosa:

Är en hängiven AIK-supporter.

Blev distriktsmästare i fäktning som 16-åring.

Är brorson till journalisten Malcolm Dixelius.

Advertisements

4 Responses to Kalle Dixelius

  1. Peter Dixelius says:

    Karl, jag köpte din bok i Göteborg när jag såg namnet Dixelius, mailadressen är min frus, jag följer hellre text-tv :377 och liverapportering från fotboll än är inne på nätet. Jag säljer skor och nu i augusti startar jag eget. Kalle, coolt namn Dixelius Design, nu gäller det att leva upp till varumärket. MVH Peter

  2. Peter Dixelius says:

    Är du släkt med Erik Peter Dixelius en AIK supporter från Karlstad som ändå aldrig missar en premiär i Allsvenskan och som stog i apbergeti på 70 talet när han bodde hos sin morfar i Bromma. Pappan hette Erik och kusinen Malcolm. Forza AIK.

  3. Pingback: Augustin lämnar debutantbloggen « Augustin Erba.

  4. Pingback: Vi väntar på Sverigelanseringen | skyltat.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s