Karl Modig

GB_Karl_Modig_2

Född: 1994
Debuterar med: Ungdomsromanen ”Superkrafter – på gott och ont” som kommer ut på Lilla Piratförlaget / Gilla Böcker den 6e april.
Den handlar om två ungdomar, i Stockholmsförorten Spånga, som träffas av blixten och får superkrafter. Men vad ska man göra om man får  superkrafter? Ska man bli superhjälte? Hur blir man det? Och var hittar man egentligen ett brott att stoppa? De försöker lista ut vad de ska göra med sina superkrafter, men dras in i något mycket större och allvarligare…
Bakgrund: Evig superhjältenörd som skrivit sen jag lärde mig alfabetet. Skrivarkurser och långa nätter utan sömn har format mitt skrivande.
Intressen: Klättring, dj:a och allt som har med superhjältar att göra. Tycker att bra världsbyggande är något av det häftigaste som finns.
Läser helst: Fantasy i stadsmiljö och böcker om existensiella kriser.
Bidrag till Debutantbloggen: Karaktärer, karaktärer, karaktärer. Bra karaktärer är, enligt mig, grundstolpen till en bra historia. Jag ska försöka klura på hur man gör bra karaktärer, vad som ger en karaktärer djup och om det ens finns dåliga karaktärer. En hel del fantasy och superkrafter kommer det säkert också bli.
Jag finns på: @modigkarl på instagram