Kristin Fägerskjöld

Foto: Annalena Ahlström

Född: 1974

Debuterar med: Den historiska romanen Klar himmel på LB Förlag i början av januari (dvs alldeles, alldeles snart!). Min bok handlar om hur tre kvinnors öden vävs samman och förändras för alltid av andra världskriget. Det är en berättelse om vänskap, kärlek, sorg och hur kriget fortsätter att påverka deras liv i årtionden efter att det tagit slut.

Bidrar till bloggen med: Jag kommer att skriva naturligtvis att skriva om vad som händer med min debutbok efter boksläppet, men jag vill också berätta om det här med att göra research och att förhålla sig till historiska skeenden. Eftersom jag har fått kontrakt på bok nummer två och kommer att jobba med att få den klar till utgivning nästa år är det inte heller svårt att gissa att mycket kommer att handla om den. Och så skriver jag på en trea också…

När jag inte skriver: Är civilekonom som jobbar med business intelligence och älskar siffror nästan lika mycket som ord. Jag bor på en gård i Småland (Nässjö) tillsammans med min familj som består av min man och våra barn på 12 och 16 år. Vi har en massa djur (hästar, hundar, får, katt och höns) och mycket tid går naturligtvis åt till att ta hand om dem. Älskar att vara ute i naturen. Det är bästa inspirationskällan att gå en promenad med ett par hundar i en regntung granskog och fundera på nästa twist i handlingen eller utveckla karaktärsdrag… Läser väldigt mycket också, så klart, helst historiska romaner av t ex Kate Atkinson.

Här hittar du mig: hemsida Kristin Fägerskjöld, instagram https://www.instagram.com/kristinfagerskjoldforfattare/