Marica Källner

bildmaricakallner16 Född: 1989

Bor: Staffanstorp

 

Debuterar med: Det som får plats – en samling noveller och essäer om novellkonst och skrivandets hantverk. En bok som reflekterar om textuttryck, kreativitet, miljöer och personerna som skapar berättelserna. Bokens noveller handlar bland annat om kärlek, familj, uppbrott, refuseringar och skrivande.

 

Bidrag till Debutantbloggen: Jag vill skriva om livet med text, om att skriva och om att lära ut skrivande. Om förlossningsångesten när manuset lämnar mig. Om releasefesten. Om min älskade lilla bok. Om nya manus. Om skrivglädje och skrivvånda.

 

Bakgrund: Jag lever och andas text. Sedan flera år tillbaka har jag studerat litterär gestaltning på folkhögskolor och universitet. Sedan 2009 har jag lärt ut skrivandet till andra genom kurser och workshops.

 

När jag inte skriver: Lyssnar jag på trallpunk och lagar vegetarisk mat och dricker alkoholfritt öl och när det är fint väder rullar jag rullskridskor. Jag läser och spelar tv-spel och fotograferar och går på punkspelningar. Jag har det riktigt trevligt – både när jag skriver och när jag inte skriver.

 

Jag finns på: http://www.maricakallner.se och på Twitter som @maricakallner och på diverse bibliotek som turnerande skrivpedagog.