Oskar Edvinsson

Foto: Carolina Edvinsson

Född: 1981

Debuterar med: Klubb Hjärta på Decibel Förlag, juni 2014.

Familj: Fru Carolina och två söner på tre och noll år. Katten Tiger smyger runt i huset också.

Bor: En bit utanför den lilla orten Tävelsås, cirka en halv mil utanför Växjö.

Bakgrund: Jag växte upp i den nordskånska orten Osby, där jag bodde i tjugo år innan jag flyttade till Växjö för studier på universitetet. Studierna bestod av bland annat statsvetenskap och litteraturvetenskap. Vid denna tidpunkt började jag också skriva seriöst. Efter studieperioden hamnade jag på ett logistikföretag där jag för nuvarande arbetar på en planeringsavdelning för lagerverksamheten.

Om debutromanen och hur den blev till: Klubb Hjärta kom framför allt till sena kvällar efter fullgjort arbete och första sonens läggning. Jag arbetade genom devisen ”något varje dag”, så ibland blev det ett stavfel som korrigerades, ibland plitade jag ner ett par sidor. Manuset fick följa med överallt, bland annat på en tio veckors lång resa genom Mongoliet och Kina, men även till BB och in i sömnen. Länge visste jag inte hur berättelsen skulle sluta, men efterhand som karaktärerna växte sig starkare och sida lades på sida, tog det osäkra slutet form.

Klubb Hjärta utgår ifrån ensamhet och osäkerhet och inleds med att huvudpersonen Jonny simulerar sin död genom självmord, för att på så vis ta reda på om han är älskad eller inte av sin familj. Till sin hjälp får han mot sin vilja fyra underliga individer, alla utstötta ifrån samhället på ett eller ett annat sätt, som tillsammans kallar sig för Klubb Hjärta. Klubben leds av den mystiska trollkarlen Putansio, som verkar styra de andra medlemmarna med hjälp av en övernaturlig kraft. Detta är inledningen på en rad underliga möten och bråkiga konfrontationer, där både död, galenskap, kärlek och humor blir en del av Jonnys nya liv.

Klubb Hjärta är skriven med humor och allvar, närhet och distans, och med ett öppet sinne.

Hemsida: http://www.decibelforlag.se/se

Advertisements

2 Responses to Oskar Edvinsson

  1. Göran says:

    Hej Oskar! Måste säga att jag är imponerad av ditt språk som du klarade hålla igenom hela boken. Spännande människor och miljöer samt en riktigt bra handling med humor och vemod.
    Längtar till nästa bok
    Göran “Guran” Gubbarp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s