Pia Kask

Pia Kask
Pia Kask, fotograf Magnus Johnsson

Född: 1963

Bor: Kalmar

Debuterar med: Spänningsromanen ”Bestraffaren” på HOI förlag i maj -19. Boken kan beskrivas som en mörk och lite skruvad Nordic Noir och är första delen i en serie. Jag har skrivit avtal för tre böcker, och tanken just nu är en trilogi men till skillnad från Moses tänker jag inte hugga något i sten riktigt än. Bestraffaren är mitt fjärde manus men det första utgivna, och planen är pappers- ljud- och e-bok samtidigt.

Bakgrund: Jobbar som medicinsk sekreterare sedan ett tiotal år tillbaka efter många år inom industrin. Har så länge jag minns varit en ständig läsare av i princip allt, bara det är bokstäver i en rad, men skräck och spänning har alltid haft extra stort utrymme i läscentrum i hjärnan och då speciellt böcker av Stephen King, och deckare av den lite hårdare skolan, som Andrew Vachss, Ed McBain och Joseph Wambaugh. Jag började skriva med planen att färdigställa ett manus på vårvintern -13. Efter två kortare webkurser i kreativt skrivande var jag fast, och ser mig numera som en ständig skrivare.

Bidrar med: Allt möjligt inom skrivandets vedermödor och glädjerus, olyckliga slut, lyckliga slut, värdelösa råd och goda tips. Ett och annat visdomsord, rena dumheter och kanske en dikt eller annan text som berör. Resan mot utgivning och vad som händer både på vägen och när man är framme och ska börja ladda om för nästa del, få er läsare att dra på munnen, kippa efter andan och längta till nästa måndag.

När jag inte hittar på berättelser om mord och andra hemskheter:

Skriver jag in läkaranteckningar från diktat in i patientjournaler. Jag tränar en hel del, antingen lyfter tungt, cyklar snabbt eller går långt på löpbandet, och träffar vänner över fikor och after workar. Hemma blir det en hel del strömning av serier, som ofta fungerar som inspirationskällor som ger näring åt det mentala skrivandet som ständigt pågår.

Förutom på debutantbloggen finns jag också på Facebook och Instagram