Sofia Hallberg

Sofia Hallberg

Namn: Sofia Hallberg
Hemsida: www.sofiahallberg.se
You Tube: http://youtu.be/5DSaBa6tnAU
Twitter: https://twitter.com/SofiaHallbergSi
Debuterar med: Relationsromanen Mina fräknar på Damm förlag hösten 2012
Född: 1970
Familj: Man, tre pojkar (8, 6 och 2 år)
Bor: På Värmdö
Bakgrund: Sofia kommer från Kungsbacka men bor sedan några år i skärgården utanför Stockholm. Hon har gått på Skrivarakademien för Stig Larsson. Efter examen inom medie- och kommunikationsvetenskap har Sofia arbetat på två globala företags informationsavdelningar. För ett år sedan sa Sofia upp sig för att satsa på skrivandet på heltid.
Intressen: Konst och litteratur. Auktioner och annonser. Drömmer om att köpa båt, flytbastu och hund. Hade egen häst innan barnen kom och ”satte en stor svart punkt för allt eget liv utanför hemmets väggar”.
Bidrag till debutantbloggen: Det handlar om att våga satsa allt, säga upp sig och följa sitt hjärta. Om inte bli 80 år och se tillbaka på sitt liv och tänka att det där jag drömde om, det borde jag nog ändå ha testat.

10 reaktioner på ”Sofia Hallberg

 1. Hej och Tusen Tack för nöjet att läsa denna ”mina fräknar”, en bok utöver det vanliga….. Sträckläste och kom snabbt in i hennes tillvaro….. Med hennes tankar och sarakasmen och den styrka som kvinna ta sig an vad som än hände….. Jag bär henne med som en förebild i livet….. Kram Karin…. Och du….. Fortsätt skriv i denna anda……. 💗💗💗

 2. Hejsan Sofia! Jag heter Madeleine Andersson och studerar till journalist. Jag ska försöka leta upp dig imorgon på bokmässan och kanske få ställa några frågor till dig. Är jätteintresserad av att få göra ett personporträtt på dig som studieövning.
  Hoppas vi ses imorgon.
  Mvh Madeleine

 3. Hej Sofia! Vill tipsa om att din bok är vald och kommenterad av tidningen Focus (kommer som bilaga till DN) idag. Kort men positivt.

 4. Hej Sofia, hittade en länk på Kapitel1 till din bloggkommentar om Mina fräknar när du bl.a. skrev att din förläggare tyckt att din bok var så färdig att hon inte behövde rätta i den. Jag tyckte det lät jätteintresant. Skulle väldigt gärna vilja läsa din bok när den är klar – om inte annat bara för att få läsa något som är så klart från början att man inte behöver ändra i det. För just det där tycker jag själv är jättesvårt – man kan ju älska sitt manus och så kommer någon annan och har en massa åsikter om hur det kan bli bättre och då inser man att manuset är långt ifrån klart och man undrar: blir det någonsin färdigt?

  Kram Pia

  • Hej Pia! Tack!
   Tack för att du läste om mig på Anna Lovinds blogg: http://happyarty.se/for-latt-eller-bara-lite-genialiskt/ Det är för övrigt en jättebra sida att följa!

   Läs detta om ”Väldigt sällan fin” som hyllas av A L L A nu:
   ”Sami Said var nervös inför recensionerna, för att ingen skulle ”fatta grejen”, att ingen skulle tycka att det var roligt. Han var inte heller nöjd med boken när han skickade in.

   –Nej, jag hade en lång lista med grejer som jag ville jobba med, men jag orkade inte mer.”
   http://www.svd.se/kultur/forfattare-som-forvanar_7447206.svd

   Jag känner inte till någon som är helt nöjd med sin bok eller sitt manus. Min redaktör Anna Lovind skrev så fint om berättelsen att jag blir tårögd. Jag tror att hon såg, vad även kritikerna sett nu när Mina fräknar är ute, att den har samma språk och känsla rakt igenom. Det var lättare att hålla sig konsekvent till det när jag skrev mycket och snabbt, tyckte jag. Lycka till! Kram Sofia
   Ps. Vi arbetade en hel del tillsammans så färdigt var det absolut inte. 🙂

 5. Min underbara fina vän genom livets krokiga väg.. Många funderingar & skratt har det blivit.. Pössss & kram lilla tant;)

 6. Hej Sofia!

  Ska bli superkul att följa er. Verkar som du håller på med ett intressant community också. Var hittar du tiden? 😉

  Har några frågor till dig men verkar inte kunna finna din e-mejl dock?

  • Hej Björn!
   Tack för frågan och intresset! Låt mig säga så här. Det är tröööööga brascher. Är själv ganska rastlös och lite mer snabb och slarvig än långsam och noggrann. Det gör i sin tur att jag får gjort ganska mycket på ett år. Jag har några knep när det gäller skrivandet. Tog t ex rådet i Stephen Kings bok Att skriva, som handlar om att komma upp i 1000 ord om dagen, bokstavligt. 🙂
   Bear with me ang adresser mm! Är ny i detta forum.
   sofia.hallberg@friendshipcalendar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s