Veronica Almer

DSC03878 ret
Foto: Jakob Almer

År: 1986

Bor: På landet utanför Hörby, Skåne.

Debuterar med: Sunt förnuft, vilt hjärta som släpps på Visto Förlag den 8/1. Boken är en romance och handlar om Ella von Beijer och James Jensen som kommer från två väldigt skilda världar. Hon från fina Östermalm i Stockholm och han från tuffa Fosie i Malmö.

Ella och James har inget gemensamt, men när de träffas öppnas dörrar till deras förflutna som båda trodde var stängda för alltid. Kan kärleken sudda ut alla slags gränser människor emellan? Och vilken betydelse får pressen från omgivningen, när det väl gäller? Sunt förnuft, vilt hjärta är en berättelse om att mot alla odds våga följa sitt hjärta.

Bakgrund: Efter sex år på universitet, både i Sverige och i Skottland, slutade det med en socionomexamen. Den senaste tiden har jag arbetat som skolkurator och sysselsatt mig med barnafödande. Jag har hunnit med två stycken på två år. Barn alltså 😉 Men skrivandet har alltid varit en stor passion, enda sedan jag kunde skriva, men det var först när jag blev äldre som jag insåg att jag inte behövde lyssna på alla ”vuxna” som påstod att man skulle skaffa sig ett riktigt jobb. Det var då mitt skrivande kom till liv. Först famlade jag runt i fantasy men landade till slut i romance. Jag har alltid skrivit om kärlek så det föll sig naturligt.

Bidrag till Debutantbloggen: Min bok släpps på ett hybridförlag och jag själv hade inte tidigare hört talas om detta nya sätt att ge ut böcker. Jag vill därför sprida kunskap om hur det är att vara debutant på just ett hybridförlag. Jag hoppas att med mina inlägg också kunna väcka en lust för skrivandet samt pepp för att orka ta sig igenom de svåra stunderna som ständigt uppstår i denna berg- och dalbana.

Dessutom skriver jag, som nämnt tidigare, i den underbara, men emellanåt hårt kritiserade, genren romance. Jag vill därför gärna ta vid där Christina Schiller slutade och fortsätta sprida kärlek för romance.

När jag inte skriver: Den här rubriken borde egentligen vara; undertiden jag skriver. Jag är nämligen föräldraledig (finns dock inget ”ledigt” i den här situationen) och samtidigt som jag skriver tar jag hand om mina två barn på ett och snart tre år gamla. Jag har nyligen sagt upp mig för att satsa helhjärtat på mitt skrivande… det var det sparkontot 😉 Med en sådan stor dröm och en vardag med två småbarn blir det inte mycket tid över till annat. Men visst, det finns stunder då jag äter alldeles för mycket choklad framför en serie eller film. Gärna något romantiskt. Och brittiskt!

Bloggar på: Tisdagar.

Jag driver även en egen blogg som ni kan hitta här, där missbrukar jag också smileys. Har haft Instagram sedan tidernas begynnelse och den kan ni nå genom den här länken.