Johan Ring

Född: 1978

Debuterar med: Fyra minuter (MIX Förlag)

Bor: Skurup

Bakgrund: Smålänning i exil. Spelar i band. Släppte en lyriksamling 2011, och ett antal skräcknoveller under de följande åren. Våren 2014 kom kortromanen Den Mörka Fläcken, en tredjedel av bokprojektet Efter Stormen. Romandebuterar med skräckberättelsen Fyra Minuter i april 2015. Skriver när mina tre döttrar tillåter mig.

Intressen: Utan skräckfilm och gothrock skulle jag förtvina och dö.

Läser helst: Stephen King. Visst är det en klyscha, en skräckförfattare som hyllar King, men mannen är helt enkelt ett geni. Rekommenderar framförallt hans romanserie The Dark Tower.  Annars: Var ska jag börja? Kanske här då: Neil Gaiman, Margaret Atwood, Anders Fager, osv, etc. Och så en massa rockbiografier och skräckantologier.

Bidrag till Debutantbloggen: Jag kommer – givetvis – att blogga mycket om skräck. Skräck i olika medier, skräck som fenomen. Men jag kommer också att skriva om kampen att kombinera fritidsskrivandet med föräldraskapet, att försöka vara en närvarande pappa samtidigt som en kämpar mot deadline. Och om att skriva under ett helt liv, utan att någonsin känna sig som en författare.
Och jag kommer nog helt säkert att skriva ett och annat om musik också.

Följ mig på:

Twitter och/eller Instagram: @johanhenrikring
Min hemsida finns på: johanring.com

 

2 reaktioner på ”Johan Ring

Lämna en kommentar