Emma Kanckos

Debuterar med: en science fiction-inspirerad diktsamling på Vendels förlag. Diktsamlingen är en dyster framtidsskildring som skapar en helhetsberättelse utifrån sammankopplade (sång)röster fyllda av ånger, förskjutet framtidshopp och en strävan att vittna om det förflutna. I diktsamlingen ingår nio dystopiska diktsviter av novellistisk karaktär.

Bakgrund: Jag bor i Jakobstad, Finland och är finlandssvensk. Till vardags jobbar jag med översättning, studerar till att börja jobba inom biblioteksbranschen och lever skrivliv. Jag har en akademisk bakgrund och är rätt bekant med de finlandssvenka litteraturkretsarna, vilket troligen kommer synas i de kommande blogginläggen.

Bidrar till bloggen med: Diktsamlingen har ena foten i poesin och den andra i science fiction, vilket gör att verket å ena sidan är väldigt smalt, och å andra sidan tar sig in på två marknader samtidigt. Att jag dessutom som finlandssvensk ges ut på ett rikssvenskt förlag ger mig ännu en ”dubbelhet” som jag gissar kommer att vara en fördel, men säkert också kommer att ställa till med en del (överkomligt och förhoppningsvis intressant) besvär!

Utöver det bidrar jag med både högt och lågt samt (halv)dålig humor och stora drömmar! Och så blir det nog en hel del finlandssvenskt, eftersom jag har hört att man som författare alltid kan gräva där man står.

När jag inte skriver: Jag tycker om att läsa, umgås med familjen och vänner, se på filmer och teveserier – vanliga grejer. Men mycket tid går nog åt till att skriva, så det är ju tur att jag älskar det!

Här hittar du mig:
Instagram: @emmakanckos
Webbplats: emmakanckos.com
Mail: emmakanckos [at] gmail.com

Emmas inlägg