Mathias Dufeld

Debuterar med: Feelgoodromanen Nya grannar och gamla ex släpps på Bokförlaget Nona den 15 juli 2024. Boken handlar om Daniel – en trött och sliten småbarnsförälder som bara ser vardagen passera obemärkt förbi, tills han en dag får nya grannar på andra sidan av den sorgligt misskötta tujahäcken. Och det är inte vilka som helst som flyttat in…  Ur ett triangeldrama uppstår en komisk berättelse om vardagens prövningar genom äktenskap och småbarnsliv – om att ångra det som varit, fast samtidigt ha svårt för att uppskatta det vackra i nuet. Den stora frågan är om gräset alltid är grönare på andra sidan?

Bakgrund: I grunden är jag civilekonom, och idag arbetar jag med försäljning och marknadsföring inom en skogsindustrikoncern. Övriga erfarenheter i all ära – men framförallt är jag en extremt rutinerad make och trebarnsfarsa, och det är också i den ofiltrerade och stressiga familjevardagen som jag finner min inspiration.

Bidrar till bloggen med: Jag upplever att det är få som talar för oss som biter ihop med vårt skrivande och bara gnetar på i det tysta. Vi som faktiskt inte har en jävla aning om vad vi pysslar med, men som av någon outgrundlig anledning ändå skriver år ut och år in. Jag vill bidra genom att ge oss en röst, givetvis serverad med en rejäl skopa humor!

När jag inte skriver: Bor med fru och tre pojkar utmed vackra Göta Kanal i Söderköping, vilket innebär att det inte direkt råder brist på kvälls- och helgaktiviteter… Under den lilla fritid jag har över tycker jag exempelvis om att dricka chilensk pisco sour, äta italiensk pasta och följa engelsk fotboll – utan inbördes rangordning.

Här hittar du mig:     
Instagram: @mathiasdufeld
Mail: mathias.dufeld [at] gmail.com

Mathias inlägg