Anna Ahlund

Anna porträtt 3

Född: 1987
Debuterar med: Du, bara kommer ut på Rabén & Sjögren i maj. Det är en romantisk historia för unga vuxna om John som blir kär i Frank, killen som redan är tingad av Johns storasyrra Caroline. Det blir spänningar mellan syskonen, för Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja, och ett krossat hjärta i bagaget, vilket krånglar till saker. Du, bara är en berättelse om ett sommarvarmt Uppsala, en pappershandel, ett hustak, Nick Drake, Räddaren i nöden och tusen papperstranor. Det handlar om syskon och vänskap, om sex och om att våga bestämma sig. Men allra mest är det en historia om den där kärleken som inte går att styra, den som härjar runt och gör precis som den vill.
Bor: Stockholm
Bakgrund: Jag är utbildad lärare i svenska och musik för högstadiet och gymnasiet. Jag jobbade som lärare i några år, men ledsnade på bedömningen. Nu basar jag för ett skolbibliotek på högstadiet parallellt med skrivandet, vilket är helt fantastiskt.
Intressen: Skriva, läsa, baka kakor, dricka te, spela musik och pyssla.
Läser helst: Allt av Selma Lagerlöf, David Levithan och Jandy Nelson. Ungdomsböcker med hbtq-tematik. Odödliga klassiker där folk får varandra på slutet.
Bidrag till Debutantbloggen: Jag kommer att visa hur jag jobbar, prata slit och flit, karaktärsutveckling, redigering, och dramaturgiska bågar. Jag kommer att ge exempel på hur jag arbetar fram ton och röst åt mina berättare, och hur jag lärt mig att blanda salt och socker för att göra karaktärer intressanta. Mina inlägg kommer också att handla om självförtroende i skrivandet, att bestämma sig för att saker ska gå bra, och att släppa in andra i processen.
Bloggar på: Måndagar.

Jag finns på: @anna.ahlund på Instagram, och på annaskriverunder.se tillsammans med Anna Arvidsson och Anna Jakobsson Lund.

(Fotograf: Göran Segeholm)