Jens Mattsson

Jens Mattsson
Jens Mattsson

Född: 1980

Debuterar med: Bilderboken Vi är lajon! som är den sorgliga berättelsen om två syskon som leker att de är lejon. Även när storebrodern insjuknar fortsätter leken och berättelsen visar på hur barn kan leka sig genom även de svåraste saker. Leken är ju ett sätt att ta in och bearbeta det som händer i och omkring dem själva. Att inte pappa förstår att lejon går till veterinären och inte doktorn när de är sjuka kan de väl inte hjälpa?

Vi är lajon! släpps den 26 augusti på Natur och Kultur och Illustrerar gör den otroligt begåvade illustratören Jenny Lucander.

Bidrag till Debutantbloggen: Sedan jag själv fick mitt manus antaget har jag gått från att vara barnbibliotekarie till att faktiskt jobba på förlag som redaktör. Det gör att jag får se processen med bokskapandet från båda håll: både som förlagsrepresentant och som författare, något som jag tänker skriva om. Annars funderar jag mycket kring skapande och nyttan och faran i att ingå i en skrivargrupp som jag gör, samt problemen med att vara tvångsmässigt rolig om man vill skapa litteratur som ska vara viktig.

När jag inte skriver: Jobbar jag som redaktör på barnboksförlaget Hegas i Helsingborg där vi gör lättlästa böcker för barn med olika läshinder. Det är väldigt givande och roligt men det kan bli lite väl mycket textarbete ibland. Som tur är har jag en sambo, som också är författare, att se på TV-serier med. Annars gillar jag nördiga spel i olika former och naturligtvis att läsa.

Jag finns också på: Facebook och Instagram