Sara Molin

Foto: Kajsa Göransson

Född: 1983

Debuterar med: Som en öppen bok, en feelgoodroman som kommer ut på Norstedts i februari. Den handlar om Clara, en läsfantast som alltid drömt om att jobba som svensklärare för att få sprida sin läslust vidare. Efter några år i yrket brottas Clara dock med omotiverade elever, krävande föräldrar, snarstuckna kolleger och en chef som bara är intresserad av mätbara resultat. Ljuspunkten i tillvaron blir Jonathan, ungdomsförälskelsen som plötsligt dyker upp igen som nybliven singel.

Bidrar till bloggen med: Eftersom min bok släpps redan i början av februari har jag redan gått igenom redigering, korrläsning, omslagsprocess med mera. Visst kan jag berätta om det ändå, men det som kommer att vara på gång under året är själva boksläppet, läsarreaktioner (låt oss hoppas, i alla fall!), signeringar, nytt manus och processen kring det. Jag är själv nyfiken på hur det kommer att vara att göra allt en andra gång, och hur det kommer att skilja sig från den första gången, så det lär jag återkomma till en hel del. Utöver det kan det bli en del reflektioner kring feelgoodgenren, andra genrer och läsning överlag.

När jag inte skriver: Jag bor i Sollentuna med min man och våra tre barn (4, 6 och snart 9 år). Jag är gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk, på många sätt det roligaste yrket man kan ha (vilket kanske inte framkommer av min bok, hehe). Få har nog undgått att det också finns en hel del utmaningar i skolan idag, och att makthavare på olika nivåer tar till diverse metoder för att möta dem. Något som är tacksamt att skoja om! När jag inte jobbar eller skriver tycker jag om att läsa (skräll!), jogga, titta på film och spela spel. Åtminstone vill jag minnas att det var sådant jag brukade ägna mig åt på den tiden jag fortfarande hade en fritid…

Här hittar du mig: Instagram https://www.instagram.com/saramolin_forfattare/