Nene Ormes

Nene Ormes, född 1975, kommer från Göingebygden och är skåning tvärs igenom. Hon har läst fler år på universitetet än vad som strikt talat är lämpligt. En arkeologiexamen ledde så småningom till ett resledarjobb i Egypten och därifrån var vägen oväntat kort till Lunds Universitets Författarskola.

På författarskolan skrev hon en bok, tog examen, skickade runt boken till förlag och kommer i maj ut på Kabusas nya imprint, Styxx Fantasy. Boken heter Udda verklighet och är en fantasyhistoria som utspelas i Malmö.

När Nene inte skriver så jobbar hon på Science Fiction Bokhandeln i Malmö och är en riktigt stolt nörd. Hennes dröm om världsherravälde förstärks av att prata om sig själv i tredje person.

11 reaktioner på ”Nene Ormes

 1. Hej!
  Vi hittade dina kontaktuppgifter på nätet och undrar följande:
  Min dotter håller på med en berättelse och vill lära sig mer om inledning, gestaltning etc. ( går i åk 6) Skulle du vilja hjälpa henne med kommentarer / gestaltning/ inledning etc av hennes text?
  Hon har ett jättestortintresse för skrivandet.
  Vi blir jätteglada om du vill hjälpa oss.
  Självklart ersätter vi dig för din tid.

  Med vänlig hälsning,
  Ulla svensson

  • Helt jävla underbart! Nej, jag hade inte sett det förut, men det är _precis_ sånt här som får igång mig! Ujujuj, nu vill jag bara ut och hitta det där vardagsrummet, sitta och dricka portvin och lyssna på vågorna och en grammofonskiva. Eller det är i alla fall vad jag inbillar mig serveras där. Tusen tack för länken!

  • Uj uj uj. Ja, jag skriver så fingrarna glöder, men det tar ju tid! Du har nog rekord på att läsa den snabbt! Tack, det värmer!

 2. Hej!
  Såg att du ska föreläsa på Lunds författardagars seminarium på söndag om hur man blir författare. Vad roligt 🙂 Kanske blir att man tar sig dit och hör vad ni alla har att berätta. Lycka till!

  • Jo, mitt första framträdande som debutant/författare blir på Författardagarna, men om jag läst mitt program rätt så är det på lördagen. Kl 14.30 i Stadshallen sal 2.
   Tack för lycknönskningen!

 3. Sicken slump. Hittade en blogg där Marcus skrev och hittade dessutom världens bästa wedding-organizer. Lycka till med boken. Chantal berättade om de storslagna turerna. : )

  • Men hej! Vad roligt att du hittade mig här!

   Tack för lyckönskningarna, allt stöd i min ringhörna uppskattas. 🙂

   (kanske borde jag ha med weddingplanner i min biografi?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s