Michaela von Kügelgen

Foto: Jon Krogell

Foto: Jon Krogell

Född: 1986

Bor: i Helsingfors, Finland

Debuterar med: Vad heter ångest på spanska? ges ut av finlandssvenska Förlaget. Boken handlar om 25-åriga Erika som är nyutexaminerad jurist. Hon har allt hon någonsin önskat sig, men är ändå inte nöjd.

När Erikas långa förhållande tar slut förändras allt. Hon flyr till Ecuador och lämnar hela det liv som hon byggt upp bakom sig. Snart inser hon att det bara är hon själv som kan reda upp sin tillvaro. Och att hon måste sluta låta alla andra styra över hennes val.

Boken riktar sig till unga vuxna – och till alla som vill fly till varmare breddgrader för ett tag.

Bakgrund: Jag jobbar som frilansjournalist och företagare. Jag började studera journalistik för att jag drömde om att få skriva, men först några år efter avklarade studier började jag skriva ”på riktigt”. Heter Michaela men kallas Kugge av väldigt många. Född och uppvuxen i Helsingfors. Går nu en tvåårig författarutbildning som heter Litterärt skapande.

Bidrag till bloggen: Du som läsare får ta del av min resa – alla vändor jag varit med om de fyra (!) senaste åren samt hur processen kring debuten ser ut. Dessutom blir det kortkurser i finlandssvenska ord och fenomen. Jag vill också försöka jämföra hur det är att bli utgiven på svenska i Finland jämfört med på svenska i Sverige.

När jag inte skriver:  Läser jag gärna, springer efter en boll på handbollsplan eller dricker vin tillsammans med mina kompisar. Gillar att laga mat men tycker det är tråkigt att bara kocka för mig själv. Bra på att baka bröd!

Jag finns på: Instagram som kuggekugge, på Facebook och har en egen blogg!