Reichard & Reichard

Debuterar med: Kriminalromanen Medaljmorden som kommer ut i september 2024 på Lind & Co. Medaljmorden tar sin brutala början vid sidan av ett motionsspår i Ursviksskogen där en ung kvinna hittas mördad. På hennes nakna bröst har mördaren nålat fast en medalj. Utredningsgruppen på Solna/Sundbybergspolisens Grova Brott med Erik Selenius, Pysse Berglund, Abdel Salim och de andra utredarna kastas in i en hisnande jakt efter en hämndlysten mördare som hela tiden verkar ligga steget före. Läsaren får följa händelseutvecklingen både från utredarnas och mördarens perspektiv vilket ger en inblick i psykologin bakom brotten och ger berättelsen en extra dimension.

Under en hänsynslös, stekande sommarsol tvingas utredningsgruppen inse att tiden är knapp. Ingen medborgare i Solna eller Sundbyberg verkar gå säker, och för varje felsteg utredarna gör tycks en ny medalj dyka upp… 

Bakgrund: Vi, Reichard & Reichard är en författarduo. Caroline är utbildad florist och har jobbat inom butik i många år och även drivit en liten butikskedja inom mode och heminredning, medan Joakim mestadels har varit lastbilschaufför och allkonstnär. Innan barnaskaran växte och pengarna tog slut flackade vi runt en del i världen på båtar, bussar och tåg som backpackers. Man kan nog beskriva oss som två ganska sökande personer, som i någon mening kanske har börjat hitta hem.  

Bidrar till bloggen med: Vi hoppas att vi på ett underhållande sätt kan dela med oss av författandets många vedermödor, men också av allt det där roliga som gör det värt att kämpa på med hopplösa manus och ändlöst tvivel. Vi vill även dela med oss av hur ett delat författarskap kan se ut och hur vi lägger upp arbetet med skrivprocessens olika steg. Vi kommer såklart också att dela med oss av de upplevelser och erfarenheter som vi hoppas och tror att vi kommer att få under året som debuterande författare.

Vi är som sagt noviser i allt detta i den litterära världen och helt gröna i branschen, och kanske kan vår dåliga koll och våra kommande missförstånd bidra till rolig och underhållande läsning!

När vi inte skriver: Vi lever ett ganska hektiskt liv. Tillsammans har vi fyra barn i blandade åldrar, samt en Fransk Bulldog som naturligtvis heter Frans-Bertil. Vi älskar att göra utflykter, gärna med en picknickkorg under armen. Spela spel, måla och pyssla med barnen, laga god mat och träffa vänner. När energin tagit slut är det lätt hänt att vi fastnar i soffan, gärna framför en del Crime och Thrillers. Intresset för det mystiska, morbida och blodiga har alltid funnits där för oss båda. 

Här hittar du oss:
Instagram: @reichard.reichard
Mail: author.reichard [at] gmail.com

Reichard & Reichards inlägg