Mattias Kvick

Mattias Kvick

Debuterar med: Pensionat Solvändan, en barnbok som jag även har illustrerat. Den handlar om Algot och hans mamma som befinner sig på Pensionat Solvändan under en sommar. Algot hittar en fin, gul klänning i ett skåp som han tar på sig och kallar sig för Beatrice. Han säger att han är en flickpojke. Det är en bok om könsidentitet, men också om att hitta vänner och kanske främst om att få vara den man är.

Bakgrund: Jag är frilansande tecknare, konstnär och illustratör. Jag bor i Alingsås med min familj sedan 12 år tillbaka, där jag också har min ateljé. Jag har illustrerat några böcker tidigare och jag tecknar regelbundet om aktuella händelser i rutan Kvicktänkt i Alingsås Tidning sedan sommaren 2014.

Bidrar till bloggen med: Svårt att säga så här inledningsvis, men något om debutbokens tillkomst kommer jag så klart att skriva om. Inspirationens märkliga vägar lär beröras och att drivkraften kan komma ur nästan vad som helst. Det kan nog bli några ord om att som jag vara både författare och illustratör i samma kropp. Men den som läser får se.

När jag inte skriver: Jag är musikälskare av stora mått. Jag läser mycket, går ofta på loppis, spelar gitarr och är högst frivillig slav under det svarta kaffet. Jag blir extra glad om jag får påtår.

Här hittar du mig:
www.mattiaskvick.n.nu
Facebook: Mattias Kvick – Tecknare
Instagram: mattias8882

Mattias bloggar på onsdagar.