Camilla Linde

författarbild1

Född: 1985

Bor: Alingsås

Debuterar med: Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr är en humoristisk science fictionbok som riktar sig till barn i låg-och mellanstadieåldern. Boken följer rymdpiraten Snack Parrows äventyr när han överger piratandet och istället öppnar en rymdbyrå för att lösa underliga mysterier.

Såklart går saker och ting inte riktigt som han tänkt. Rymdskeppet han köper visar sig både innehålla ett skeppsspöke och vara helt fallfärdigt. Enda platsen där han kan hitta reservdelarna som behövs är på den ökända Skrotplaneten, som dessutom råkar vara hem till Universums absolut farligaste varelser.

Robotkaninerna.

Snack Parrow kan beskrivas som Douglas Adams för barn. Ett roligt, fartfyllt äventyr som kommer ut på Whip media under våren 2016.

Bakgrund: är en stolt nörd med en förkärlek för skruvade karaktärer, övernaturliga äventyr och snabbt tempo. Fantastikgenrerna ligger mig varmast om hjärtat, och jag skriver oftast science fiction eller skräck. Tidigare publikationer består till största delen av SF- och skräcknoveller som är med i olika antologier.

Intressen: Jag gillar TV-serier, har ett snudd på ohälsosamt intresse för allt som Joss Whedon producerar, tränar kampsport, pratar zombieöverlevnad (standardmeningen är när zombieapokalysen kommer, inte om), åker tåg och försöker hänga med i svängarna när min 2,5-årige arvsmassa drar runt och skapar kaos. Dessutom gillar jag att skrämmas, och Thåström. De båda behöver nödvändigtvis inte vara relaterade.

Läser helst: Allt Stephen King producerar. Allt. Skulle han ge ut dasspoesi skulle jag läsa det. Annars är jag svag för dystopier och young adult. Suzanne Collins och Julie Kagawa är de största favoriterna, men lite av varje slinker ner. Jag föredrar helt klart historier med olyckliga slut och ond, bråd död.

Bidrag till Debutantbloggen: Jag hoppas kunna bidra med framför allt två saker: humor och science fiction. Framför allt det sistnämnda fascinerar mig. Varför ses SF fortfarande som så svårt? Varför vågar förlagen inte satsa? Och vad handlar SF om, egentligen? Så kommer det bli en hel del skräck och nörderier också!

Efter att ha harvat runt i tio år med manus efter manus som förlagen refuserat tror jag också att jag lärt mig ett och annat om att inte ge upp, att ständigt vilja bli bättre. Och att ibland inse att det inte handlar om dig. I det universum som styr bokutgivningen är det så mycket annat som också påverkar. Förhoppningsvis är det erfarenheter som ska få någon annan att orka kämpa vidare.

Jag kommer även blogga om att komma ut med sin bok på ett ”icketraditionellt” förlag och vilka svårigheter och möjligheter det kan medföra, samt hur det är att slå sig fram med en genre som förlagen inte tror på.

Bloggar på: onsdagar

Jag finns på: www.camillalinde.se och @my_word_is_my_weapon på Instagram