Victoria Everbrand

Debuterar med: Romanen ”Härifrån” som utkommer på Norstedts i mars. Det är en historia om att växa upp på en liten ort och vilja fly. Om att längta bort från ärvda synder och om att leta efter sina rötter. Om Ozzie och Hanna och en sommar där allt ställs på sin spets. 

Bakgrund: Jag har alltid varit socialt tafatt, jag fattade aldrig koderna som barn, men i böckernas värld kände jag mig hemma. Där levde jag mig in i karaktärer, motiv, konflikter, miljöer, jag använde fiktionen för att lära mig förstå människor. Och mitt behov av att skriva bottnar i samma sak, via det påhittade har jag lättare att uttrycka saker som jag annars är dålig på att prata om. 

Bidrar till bloggen med: En inblick i den väldigt givande, men ibland också skitjobbiga, processen man måste gå igenom både före och efter manuset blivit antaget. Och jag vill också visa att det går att nå fram, även om man som jag är en introvert kuf utan nätverk och kontakter. Hårt slit lönar sig. 

När jag inte skriver: Jobbar jag som fritidslärare för ett gäng fantastiska lågstadiebarn och hänger med min familj, bestående av en man och tre grymma ungar. Jag älskar musik, konserter, festivaler, och som en rest från mitt förflutna som boxare (way, way back) gillar jag fortfarande att slå ur mig aggressionerna på en sandsäck. Men helt ärligt har skrivandet tagit 90% av min fritid de senaste åren.

Här hittar du mig: 
Instagram: victoriaeverbrand
Mail: victoria.everbrand(at)gmail.com

Victoria bloggar på måndagar.