Anna Alemo

Anna Alemo
Anna Alemo

Född: 1976

Debuterar med: Emmas nya liv hösten 2019 på Nicole Publishing. Boken är en lättsmält, romantiskt och lite rolig feelgood-roman. Emma är nyskild och mamma till två barn. Efter att hon upptäckte exmannens otrohet vändes hela hennes tillvaro uppochner. Plötsligt är hon ensamstående och lever varannan-veckas-liv med barnen. Exmannen är lycklig tillsammans med sin nya, unga, fräscha och snygga kvinna. Emma är lite förvirrad, något bitter och ganska osäker, men fast besluten att få ihop sitt nya liv. Av en slump träffar hon Peter, den snygge och charmige sångaren. Peter har växt upp på samma gata som Emma och är egentligen alldeles för ung för henne. Men han kan väl ändå inte vara intresserad av Emma? Och har han inte en flickvän?

Bidrag till Debutantbloggen: Eftersom jag skrev på mitt författaravtal i slutet av 2018, kommer man att kunna följa hela min resa genom manusredigeringar, bokomslag och annat som händer. Jag hoppas kunna inspirera andra som länge (kanske i hemlighet precis som jag) gått och drömt om att bli författare. Det blir säkert en del våndor, ångest och allmän förvirring. Men förhoppningsvis även glädjeyttringar och lycka. Samtidigt som mitt första manus ska omvandlas till en bok redigerar jag även manus 2 (uppföljaren till Emmas nya liv), planerar för manus 3 (helt fristående) samt försöker mig på lite novellskrivande. 

Bakgrund: Direkt efter gymnasiet började jag plugga till civilingenjör, men hoppade av när jag fick barn och sen blev jag sjuksköterska istället. Efter några år inom läkemedelsindustrin, jobbar jag numera med forskningsdatabaser på universitetet.

När jag inte skriver: Är jag med min fantastiska familj eller jobbar. Totalt finns det fem barn i familjen, 4, 10, 12, 21 och 22 år (men den äldsta kan jag inte ta åt mig äran för). Jag och min man bor i Lund tillsammans med de tre yngsta i barnaskaran (de två äldsta pluggar på andra orter) samt våra två hundar (en golden retriever och en chihuahua). Jag försöker även få tid till att läsa böcker. Framför allt älskar jag feelgood och romance, men även en och annan deckare slinker ner. Så länge böckerna har lyckliga slut är jag nöjd!

Jag finns även på: Facebook, Instagram och min hemsida

Annonser