Frågor

Här svarar vi på återkommande frågor.

 • Fråga: Vilka är det egentligen som ligger bakom debutantbloggen?
 • Svar: Augustin, Kevin och Kalle grundade bloggen och skötte den under sitt debutår 2009. Men då man bara är debutant en gång lämnade de över bloggen till ett gäng nya debutanter inför 2010. Och så har det fortsatt varje år därefter. Utöver de fasta skribenterna söker vi ständigt presentera nya glada gästbloggare.
 • Fråga: Om jag vill hitta alla texter som handlar om t.ex. Therés Stephansdotter Björk, hur gör jag då? För att hitta era texter vet jag att jag går till kategorimolnet i högerspalten, men finns det något sätt att hitta allt om Therés?
 • Svar: Vi har lagt till en sökfunktion på bloggen, så i rutan längst upp i högerspalten kan du söka efter Therés.
 • Fråga: Vem är den där “Gästbloggare”?
 • Svar: För att undvika förvirring har skribenterna från 2010 och framåt använt ett författaralias med det namnet för samtliga gästinlägg.
Advertisements

11 Responses to Frågor

 1. Johan Hedlund says:

  Hejsan. Jag har en fundering.

  Jag har skrivit klart ett manus och funderar på att ge ut den själv.

  Hur gör jag för att få in bilderna? Ska jag rita dem och scanna in dem eller måste jag göra det via något datorprogram? (Tänker allra mest på omslaget)

  Vänliga Hälsningar Johan

 2. johntaw says:

  Hejsan, är ni intresserade av länk till en författarblogg, eller ett kanske ett inlägg?

 3. Sandra Lodin says:

  Hejsan jag undrar hur ni tror det går få publicerat om jag skriver min självbiografi om min uppväxt?

 4. Micael Lindberg says:

  Hej har debuterat med en bok som heter En annan verklighet utgiven av Jengel förlag. Min fråga är såklart om jag skulle ha möjlighet att få skriva på bloggen?

 5. P.M. Wilson says:

  Hej! Jag undrar hur man blir gästbloggare hos er?

 6. ULF PETERSSON says:

  Hej där ute i cyberrymden! Jag är en 81-årig debutant även där, men tror att det finns möjlighet att jag får den nödvändiga navigationshjälpen och att jag bara behöver använda några av dom 19 år jag har kvar till 100-årsdagen för att tillägna mej dom färdigheter jag behöver.
  Eftersom jag ägnat stor del åt mitt liv att försörja mej genom arbete på litteraturens bakgård med reklam- och informationstexter (rätt framgångsrikt ibland av arvodena att döma) för kommunikation mellan säljare av varor och tjänster så var det naturligt att fortsätta med skrivandet efter pensioneringen. Mest för att roa mej själv, men som du som läser detta också känner till så räcker det inte med det. Alla, utom möjligtvis eremiterna, är sociala varelser, och så är även jag.
  FRÅGAR: Hur fan ska jag bära mej åt för att få en bredare publik att läsa exempelvis “Sex Sexiga Sagor”, “Hönsgårdens Allehanda med bl a reportage från den himmelska konferensen där Allah och Gud alternerar om ordförandeplatsen, där Jungfru Maria med näppe undgår att bli förförd av en falskelig ängeln Gabriel…”, barnramsor, aforismer, kortnoveller, dagsverser med mera?
  Bör kanske nämna att jag är rörelsehandikappad och att Elektriska Stolen är min bästa vän. Skulle säkert vara bra att kunna uppträda på Bokmässan och söka att “sälja mina rader…”, men hundra kilo rullstol och hundra kilo gubbe innebär allt för stora fraktproblem för att det ska löna sej.
  Har du läst så här långt så vill du säkert också hjälpa mej med tips. Eller…?

  ULF PETERSSON, innehavare av tillräckligt många miljoner hjärnceller för att det ska räcka till viss litterär verksamhet.

  • Camilla Jönsson says:

   Tyvärr är det ganska svårt att sälja utan att synas i dag. Branschen har blivit så mycket tuffare. Men det finns bättre ställen än bokmässan. Ett bra tips är att börja med att vända dig till dina lokala medier, t.ex. dagstidningar, radiostationer, bibliotek och så vidare och höra om de är intresserade. Du kan ge telefonintervjuer, göra uppläsningar,skicka ut recensionsex av din bok … Det finns förstås aldrig några garantier, men det är lättare att börja smått och arbeta sig upp. Den finns ingen magisk formel för vad som blir stort och vad som inte blir det.

 7. @Lyle En av våra tidigare bloggare, Kevin Frato, skriver omväxlande på svenska och på engelska. Här är länken till hans hemsida.
  http://kevinfrato.wordpress.com/

 8. Lyle says:

  Har ni någon bloggare som är svensk men som skriver på engelska?

  • Mira says:

   Hejsan,
   Får man skriva ett gästinlägg här på bloggen?
   Så att ni haft gästbloggare förut.(:
   MVH
   Mira

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s