Otrogen mot förlaget?

Jag gjorde som ni sa och skickade in manuset. Till ett förlag. Utvalt med omsorg.

Nu kanske någon klyftig person drar sig till minnes att jag redan har ett förlag och undrar varför jag inte vänder mig till min förläggare där. Ska man inte som författare vara sitt förlag trogen?

Jo, det tycker jag man ska. I alla fall om man är nöjd med sitt förlag. Och det är jag. Därför kommer också min andra boken om Adam ut på Vivlio.

Men jag vill skriva om annat än Adam. Jag vill skriva andra sorters böcker och nå nya människor. Då gäller det att matcha manuset med ett förlag som har en passande inriktning.

När jag skulle finna ett förlag för Adam-manuset var det lätt. Det fanns bara ett förlag som gav ut tvåspråkiga böcker. Den här gången är det inte lika självklart. Det nya manuset vänder sig till barn som nyss lärt sig läsa och ganska många förlag ger ut den typen av böcker.

Jag gick på känsla. Och en något långsökt personlig koppling till förlaget som jag inbillar mig kan vara bra. Men i slutändan vet jag att det som avgör manusets öde är dess kvalitet.

Nu påbörjar jag en plågsam period i processen. Väntan.

Jag gav dem ett datum. Har jag inte hört något före dess kommer jag att gå vidare till andra förlag. Senast i augusti berättar jag vilket alternativ det blev.

3 reaktioner på ”Otrogen mot förlaget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s