Gästbloggare: Anna Granström

Dagens gästbloggare heter Anna Granström. Anna debuterade med boken Halva min Måne den 17 augusti på Alligator Förlag. Halva min Måne är en roman för unga vuxna. Boken handlar om Ida och hennes förhållande med Karibien, puertoricanen Luis med de glittrande ögonen och alkohol och droger.

På slutet av nittiotalet förälskade jag mig i Västindien. De vajande palmerna, ljumma vattnet, den lena sanden mellan tårna och de varma kvällarna. Jag var precis på väg ut i vuxenvärlden och så där härligt naiv och sprängfylld av oförstörd kärlek och äventyrslust. Passande nog träffade jag en puertorican, och flyttade helt enkelt till Puerto Rico på vinst och förlust. Men helt enkelt blev det inte när det visade sig att livet var knepigare än vad jag hade trott. Att allt det vackra hade en baksida. Att festande kan gå över i missbruk, och att det är ett missbruk i sig att vara medberoende.

Några år senare flyttade jag hem igen, som en helt ny människa och med väldigt mycket i bagaget. Och det var då jag insåg att jag både ville och behövde skriva en bok för att gå vidare.  Att skriva blev min terapi.

Att bli klar med boken tog nio år, något jag inte hade planerat från början. Resultatet blev Halva min Måne för unga vuxna och den hade release nu i augusti 2012. Året innan skickade jag en annan version till de stora förlagen, men jag fick nej-tack från samtliga och blev först väldigt uppgiven. Efter ett litet tag insåg jag att det inte var kört, inte heller betydde det att min bok behövde vara dålig. Jag gjorde om den under ett års tid och satsade på att ge ut den själv istället med hjälp av föreningen Egenutgivarna samt det lilla förlaget Alligator Förlag.

Boken är en roman inspirerad av verkliga händelser och personer, och tanken är att den ska få folk att känna igen sig. Antingen i den härliga naiviteten och känslan av att hitta hem, eller av att befinna sig i ett destruktivt förhållande och försöka ta sig ur. Den är ändå tänkt att vara en lättläst semesterbok där man kan drömma sig bort till exotiska platser och samtidigt hitta tecken på när det är dags att sätta stopp och börja tänka på sig själv.

Hittills har romanen fått ett varmt mottagande och jag känner mig peppad att skriva klart de andra två jag har påbörjat. Att skriva har alltid varit min passion, så det här är förhoppningsvis bara början.


Smakprov på första kapitlet finns att läsa här: www.smakprov.annagranstrom.com

Boken finns att köpa direkt genom mig för 75 kronor inkl. porto (info@annagranstrom.com) eller på Adlibris/Bokus. Den kommer även finnas signerad på Bokmässan i Egenutgivarnas monter A02:52 för 50 kronor (begränsat antal).

Mer om boken, såsom baksidetext, finns här: http://annagranstrom.wordpress.com/om-halva-min-mane/

Och min blogg, om böcker och annat, finns här: www.annagranstrom.com

Tusen tack för att jag får gästa Debutantbloggen!

Anna Granström.

2 reaktioner på ”Gästbloggare: Anna Granström

  1. Starkt gjort och grattis till din debut!

    Håller med Johan Lindbäck här just när det gäller egenutgivna böcker. Själv tänker jag satsa på att bli en indieförfattare redan från starten och struntar helt i att skicka in manuset till förlagen.

    Jag är också medlem i Egenutgivarna och ska hälsa på i montern i Göteborg. Vi kanske ses 🙂

  2. Skönt att höra att du inte gav upp trots att de stora förlagen nobbade! Tyvärr är svenska läsare av någon anledning väldigt ”förlagsfixerade” och ryggar tillbaka inför egenutgivna böcker. Men ju fler författare som vågar ta vägen förbi de stora förlagen desto fler kommer att upptäcka även ”independentlitteraturen” och se att den oftast är minst lika bra.
    Grattis till din debut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s