Ce n’est qu’un au revoir …

imageDet slår mig att dagens inlägg denna juldag är mitt sista! Ty nästa onsdag är det ett nytt år och mitt mandat att skriva här har gått ut. Tänk … Mitt debutantår är till ända.
Hur blev det, har jag förändrats, har min syn på författaryrket och branschen förändrats?
Inte särskilt.
Branschen är precis så tuff som jag trodde och jag är glad över alla mina yrkesår i filmvärlden. Mycket av det som sker och skett med förlag och författarkollegor har jag sett hända i andra sammanhang. Den som väljer ett kreativt yrke gör det inte av lättja eller bekvämlighet, den saken är säker! Den gör det för att den inte kan välja annorlunda, smällarna till trots (och då är det inte smällandet av champagnekorkar jag tänker på).

Jag är även glad över att jag debuterade sent, och nöjd med att ha en annan karriär också, ett jobb som betalar mina räkningar. Det innebär i och för sig att jag får skriva på min fritid men det finns ett värde i att inte göra en älskad hobby till sitt yrke. Nu kan jag skriva för mitt eget höga nöjes skull, inte för att dra in pengar. De slantar som kommit in hittills är trevliga men inte handlar det om astronomiska summor inte. När skatter och avgifter är betalda räcker det som blir kvar till att bjuda familjen på två sköna semesterveckor utomlands, en välförtjänst guldkant och ett tack för att de stått ut med mig och min vana att alltid skylla på skrivandet för att slippa undan hushållsbestyren …

Numera har jag inga problem med att kalla mig för just fritidsförfattare och att gödsla med mina visitkort. Skrivandet har blivit en erkänd del av den jag är och jag förringar inte längre min egen insats. Jag är mycket stolt över att ha skrivit Solviken och jag är ännu stoltare över att ha skrivit en andra bok. Vad som än händer i framtiden kan ingen ta den bedriften ifrån mig.

Så – vad vankas under 2014?
– Tre vändor med redigering och tre korrekturomgångar av Croissants till frukost.
– När allt är godkänt och klart ska ljudboksförlaget få manuset och läsa in det. Denna gång kommer ljudboken och den inbundna upplagan ut samtidigt.
– Omslaget till Croissants är nu helt klart (det sista som gjordes var att ändra typsnittet på titeln till en rak istället för snirklig variant) och kommer därmed att snart läggas ut hos alla nätbokhandlare, tillsammans med baksidestexten. Om mina tankar kring min nya bok kan du läsa HÄR.
– Release på Solviken som pocket om några veckor.
– Release på Croissants till frukost i april (och eftersom jag numera vet att det alltid blir förseningar kommer den säkert ut i typ maj).
– En releasefest för min nya bok vill jag förstås ha …
– Den sista helgen i mars åker jag och ett stort gäng läsglada typer till en kursgård utanför Norrtälje för att göra just det. Läsa. Och umgås förstås. Det kommer att bli underbart!
– Börja skriva på min tredje bok någon gång därefter. Jag har inte bråttom, utan tankar och funderingar ska få ta tid. Förmodligen skriver jag en fristående fortsättning på Solviken och Croissants. Förmodligen men inte helt säkert …
– Fler noveller eller följetonger hinner jag nog inte med, mitt ordinarie jobb kommer att ta alldeles för mycket tid nästa år. Dessutom vill jag hinna läsa också, inte bara skriva.

Kära ni … Ett stort tack för det här året, för att ni läst, kommenterat och peppat. Jag önskar er varmt lycka till med ert eget skrivande och läsande. Kämpa på men glöm inte att ta vara på stunden också.

Nej, jag säger inte adjö, jag säger på återseende. På min blogg kanske? Facebook? Eller i en bokhandel nära dig

Kram!

image image

14 reaktioner på ”Ce n’est qu’un au revoir …

  1. Som gammal Debutantbloggsläsare kan jag meddela att det ALLTID är sorgligt den här tiden på året när alla ska hålla på och ta farväl och alla läsare får klump i halsen. Jag kommer sakna er alla fem, men ditt 2014 ser fantastiskt ut. Kör i vind!

  2. Tack för ett intressant debutantår. Har aldrig följt den här bloggen så mycket som i år. Massor av intressanta inlägg. Ser fram emot att se vilka som tar över stafettpinnen nästa år. Stort lycka till med nya boken! Det ska bli kul att få läsa den! 🙂

  3. Tack Annika! Ni har alla debutantbloggare skrivit jättemånga intressanta inlägg som jag har tagit till mig.

    Önskar dig all lycka framöver, med både skrivandet och i livet.

    Kram från Ethel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s