Redigeringsomgång nummer två

För en vecka sedan fick jag tillbaka ”Emmas nya liv” från redaktören igen och på fredag har jag deadline. Förra omgången kopierade jag över ett kapitel i tagit till ett nytt dokument och redigerade om, skrev till och justerade. Men nu har jag fått lära mig att jag måste jobba i samma dokument så att alla ändringar kan spåras. Jag gissar att det inte var så roligt för redaktören när hon fick tillbaka manuset förra gången. Som tur är kan man välja att dölja alla markeringar så att texten blir ren och man ser själva resultatet. Det är väldigt lätt att missa saker när texten är så rörig och innehåller bokstäver i olika färger och streck från kommentarer.

Det visar sig att jag har en del favoritord. ”Onekligen” och ”tydligen” gillar jag. Och att börja meningar med ”och” (ja, ni ser ju själva) och ”fast”. Även ”så” och ”ju” är väldigt bra och trevliga små ord. Men det som sticker ut är ”lite” som jag uppenbarligen har missbrukat riktigt ordentligt. Över trehundra stycken! I snitt ett ”lite” på varje sida – inte dåligt! Fast (jättebra ord att börja en mening med!) nu har jag fått ner det till omkring 60. Jag hoppas att alla ändringar inte gjort att jag har överanvänt några andra ord 😉

Status just nu, efter att ha tragglat med manuset varje dag under en vecka, är att jag önskar att jag hade mer tid. Gärna en månad eller så för att skriva om alltihop. Göra om det till något bättre. För inte kan det väl om bara någon månad bli en bok av den där texten jag har i min dator. Men samtidig vill jag bara slänga iväg manuset och inte se det mer. Orkar in vrida och vända på ord och meningar något mer.

2 reaktioner på ”Redigeringsomgång nummer två

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s