Lördagsenkäten: Finns det någon genre du skulle vilja prova men inte vågar dig på?

Victoria: Nja, det finns genrer jag inte skulle vilja ge mig på, som skräck och thrillers, jag är för lättskrämd. Och för lat för all research en historisk roman skulle innebära, eller en politisk spionroman för den delen. Och kanske lite för pryd för erotik. Men en genre jag skulle vilja prova är fantasy, jag älskade den typen av berättelser när jag var barn, och gör egentligen fortfarande. Jag har tassat lite runt magisk realism i några ungdomsmanus som inte blivit färdigskrivna, men jag kanske ska försöka ge mig på det igen.

Tua: Nej, om jag verkligen skulle brinna för en idé skulle jag kasta mig in i att förverkliga den och lösa problemen allteftersom de kommer. Men jag har ofta tänkt att det vore svårt att skriva krim. Jag känner ingen polis som jag skulle kunna plåga med alla researchfrågor som vore nödvändiga för att skriva trovärdigt om polisarbetet.

En rolig anekdot apropå experter: I en scen i Konungens sändebud (som senare ströks) hade jag beskrivit förloppet efter att en karaktär fått en kniv i hjärtat. Jag slet hårt med att göra det trovärdigt (dödsryckningar, trummande hälar m.m.) men var osäker på om jag lyckats. Så kom jag på att jag har en läkare i bekantskapskretsen, en kul kille som säkert skulle ställa upp. Jag fick tag på honom i telefon, läste upp scenen och avslutade med: ”Du som är överläkare och allt, går det till så här när man sticker en kniv i hjärtat på någon?” Han var tyst en lång stund, sen sa han: ”Vad tror du att vi sysslar med här på Sundsvalls sjukhus egentligen?”

Samuel: Det finns genrer som inte direkt lockar mig, men det beror mer på avsaknad av begåvning/intresse än sviktande mod. Det jag vill göra brukar jag också göra. Dumdristigt, men kul.

Per: Inte genre, men att skriva romantik och rent av sensuella scener har jag inte testat ännu. Det är för stor risk att det blir platt och skrattretande.

Emma: Det verkar kul att skriva en spännande kriminalroman och jag har gjort ett försök, men har svårt för det råa så jag backar nog på det. Däremot kan jag tänka mig att skriva i den genren framöver om jag skrev tillsammans med någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s