Får jag presentera: Fafner Förlag

I höstas började jag på allvar att snickra på mitt eget förlag. Tankarna hade jag haft länge, och under nästan ett år hade jag samlat information om vad som behövde göras. Men i november var det dags. Jag registrerade egen firma och plockade ut FA-skattesedel. Nästa steg var att kontakta bolagsverket för att registrera ett företagsnamn.

Vad skulle då förlaget heta? Jag hade tankar om Valkyria förlag. Eller kanske Munin förlag. Problemet var att båda dessa namn redan var tagna, och dessutom var Valkyria förlag förknippad med någon tråkig historia med nazistiska förtecken. Då återstod bara att finna något annat. Till slut föll valet på Fafner förlag. I fornnordisk mytologi är Fafner en dvärg som förvandlar sig till drake för att kunna vakta en väldig guldskatt. Det kändes liksom passande. 😉

Fafner förlag är lite av en tungvrickare, men ligger ändå skönt i munnen. (I alla fall i min mun. 😉 ) När jag väl bestämt mig så var nästa steg att registrera det hos bolagsverket, samt att köpa upp .se domänen.

Idag kan jag, med viss stolthet, visa upp Fafner förlags hemsida. Den är fortfarande lite i betastadiet, men allt fler bitar börjar falla på plats och jag tycker ändå att den är redo att presenteras för allmänheten. Snart ska jag lägga upp lite smakprov från Drakhornet, men redan nu kan man lyssna till första kapitlet som podcast.

Det är med podcast ska jag skriva mer om senare i veckan. Men för nu räcker det med hemsidan som sådan. Om ni har några kommentarer eller förslag kring hemsidan så tar jag tacksamt emot dem.

Adressen är:

www.fafnerforlag.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s