Vi ses på Eurocon!

Nu är det bara ett fåtal dagar kvar! På fredag slår Eurocon upp sina portar på KTH i Stockholm. Eurocon har en lång tradition och det är fantastiskt kul att det går av stapeln i Sverige i år. Eurocon är alltså en europeisk science fiction-kongress som arrangerats varje år sedan 1972. Senast den var på våra breddgrader var 2007 i Danmark då bl.a. Anne McCaffrey och Stephen Baxter var hedersgäster.

Detta blir min första sf-kongress, och jag ser mycket fram mot det. Jag har tidigare varit på både scifimässor och spelmässor, men skillnaden mellan en kongress och en mässa är att detta arrangeras av fans för fans, för att ha kul, medan en mässa ofta arrangeras av ett eventföretag, för att tjäna pengar.

Det kommer gäster och deltagare från hela Europa. Men dessutom ser det ut att bli en spännande mötesplats för hela sf/fantasysverige. Kolla in den här listan över spännande gäster som kommer att medverka på ett sätt eller annat.

Årets hedersgäster är: Elizabeth Bear, Ian McDonald, Jukka Halme, John-Henri Holmberg. Jag ser mycket fram mot att få höra dem prata om litteratur i allmänhet och science fiction i synnerhet. Programmet ser verkligen ut att vara späckat med matnyttigheter.

Jag längtar faktiskt till helgen. Både för att det kommer bli så kul att träffa alla sköna människor och för att få lyssna till de spännande gästerna och lära mig nya saker.

Om någon som läser detta också kommer att vara där, så tveka inte att hälsa på mig. Här är ett foto på mitt ädla anlete. Det är taget med alldeles för hård blixt, men det är ungefär så jag ser ut. Så ser ni till det där skäggiga nyllet, hugg tag i mig och säg hej!

Väl mött!

2 reaktioner på ”Vi ses på Eurocon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s